Serbărilor Lenkerului e cu ghinion pentru că lipseşte zăpada

Cea de-a 13-a ediţie a Serbărilor Lenkerului le poartă ghinion căvnicarilor. Competiţia care este emblematică pentru fostul oraş minier nu poate fi ţinută anul acesta dintr-un motiv banal: lipseşte zăpada. Fără ea săniuţele cu volan care sunt unice în ţară nu pot aluneca pe pârtie.

„Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, Serbările Lenkerului se amână, urmând să comunicăm data la care acestea se vor putea organiza în bune condiţi”, a precizat Vladimir Petruţ, primarul oraşului Cavnic.

Edilul spune că zăpada aşternută pe pârtiile din oraş ar fi fost mai mult decât suficientă numai că ploile din ultimele zile au stricat tot.

„A plouat trei zile la rând şi s-a topit toată zăpada. În aceste condiţii, competiţia nu se poate ţine. Lenkerul are nevoie de un strat generos de zăpadă pentru ca să poată aluneca, cel puţin patru palme”, a mai adăugat Petruţ.

Acesta spune că a consultat progrnoza meteo pentru următoarea perioadă şi este încrezător că serbările se vor ţine în acest sezon.

„M-am uitat pe prognoza pentru următoarele 20 de zile şi acolo arată ninsori. Dacă e să fie va fi, dacă nu, nu. Nu putem aduce zăpadă să punem pe drumul de la Băiuţ, acolo unde se ţinea competiţia, pentru că nu avem cum”, a concluzionat edilul.


Echipa manegeriala

 


Petrut Vladimir

Primar
primaria.cavnic@maramurescounty.ro

Slezinger Bela

Viceprimar
primaria.cavnic@maramurescounty.ro